vrijdag 24 januari 2014

Van alles!

Hallo allemaal,

Het gaat weer lekker hier. Wil ik weer es een berichtje het web opgooien, weigert Picasa z'n ding te doen, werkt m'n mini-laptop niet mee en ben ik vervolgens een uur verder voordat ik überhaupt iets getikt heb. Zucht......


Dan maar zonder collage...komt ie!Het patroon van deze onderzetters vond ik op Pinterest.
Weer eens wat anders met zo'n randje er over heen.En dit wordt een heerlijke warme kolsjaal. Het garen is van Scheepjes: Roma Big Rainbow.


Ook heb ik weer een nieuw sleutelhangerbeestje gemaakt, dit keer een schaapje. Het patroon vond ik op internet, ik heb het uitgeprint, maar er staat geen webadres bij. Het is van Repeat Crafter Me. Oorspronkelijk bedoeld voor aan een mobiel voor boven een ledikantje. Schatje hè?


En dit is de bolero waar ik het laatst over had. En hiervoor heb ik jullie advies eigenlijk even nodig.

De bolero is gemaakt van een gebreide lap van ongeveer 50 cm . Deze heb ik vervolgens dubbel gevouwen en daarna heb ik de zijkanten een stukje dichtgenaaid (de draden zijn nog niet afgewerkt trouwens). Daarna heb ik langs de rand (aan de onderkant) stokjes gehaakt. Als jullie interesse hebben in het patroon, dan zal ik dat de volgende keer even op m'n blog zetten.
Volgens het originele patroon haak je rondom stokjes. Dit betekent dan ook dat de kraag net zo lang en golvend wordt als de rest. Dit vond ik niet zo mooi. Ik wil liever een strakke kraag. Ik ben op een gegeven moment gestopt met rondom haken en ben toen (hoe leg ik dit nu uit...) het halve rondje verder gaan haken. Dus...zodra je op de helft bent, stoppen en teruggaan. Nu ben ik in principe klaar, maar ik weet even niet hoe ik de voorkant af wil werken.


De achterkant


 
De voorkant

 

En nu.....ik kan het dus open laten.....


Ik kan de 'flapjes' opzij laten en vastzetten zodat ze open blijven......


Of ik kan de flapjes op elkaar leggen en het bijvoorbeeld met een grote knoop vastzetten.

Verder vind ik 'm nog een beetje saai. Dus ik wil 'm ook nog opleuken...iemand nog een leuk idee?

Nou, dat was het eerst weer. Ik wens jullie een fijn weekend!
 
Andina