vrijdag 22 november 2013

Muizenissen


Sinds vandaag voel ik me eindelijk weer een beetje mens...ziek zijn is niet fijn. Al bijna de hele week ben ik onder de pannen met een bronchitis, waarbij ik de longen uit m'n lijf hoest en inmiddels ook een pijnlijke rib van het hoesten  heb opgelopen.
Fijn.......
 
In ieder geval heeft ziek zijn ook z'n voordelen....
 
Hangend op de bank bedacht ik dat het toch niet zo moeilijk moest zijn om zelf een patroontje te bedenken om te kunnen haken.
Nou, dat viel even tegen....maar uiteindelijk had ik de smaak te pakken.
 
Ik maakte een hoofdje, haalde het weer uit, probeerde het weer opnieuw, enz. Het lijfje was ook even een puzzle. Als je een amigurumi maakt vanaf een patroontje lijkt het allemaal zo makkelijk, maar bedenk het maar es zonder hulp erbij. In ieder geval, na een tijdje lukte het lijfje ook.
 
Het hoofdje leek wat op een muizenhoofdje, dus dat in m'n gedachten gehouden, maakte ik er twee bijpassende oortjes bij. Omdat de muisjes vrij klein zijn moesten er ieniemienie armpjes en beentjes gemaakt worden.
 
Toen nog de oogjes en neusjes geborduurd, de 'kleding' wat opgeleukt en klaar!
 De dame in kwestie draagt een rood jurkje afgezet met kleine kraaltjes aan de onderkant van haar jurkje. Ze draagt een wit kraagje om haar nekje en heeft een roos in haar haren.
 
Meneer draagt een rode trui met een blauwe stoere das.
 
Fijn weekend iedereen!

dinsdag 19 november 2013

Lekker warm...

 
Dag iedereen!

Mijn laatste berichtje dateert alweer van augustus.....toen was het nog zomer. Inmiddels hebben we de winterjas alweer aan en wordt het langzaam aan kouder. Laatst kocht ik mij een nieuwe winterjas, zandkleur. Daar moest natuurlijk wel een leuke sjaal bij. Ik heb er een gestokhaakt (en ja wel, met het beroemde Fennagaren).
 en nog een paar handwarmers er bij gehaakt.....


en samen ziet het er zo uit...Een tijdje geleden kocht ik het boekje Kleurrijke cadeautjes haken.
Daar stond een patroontje in van dit leuke uiltje.Ik ben momenteel op zoek naar leuke sleutelhangerbeestjes, -poppetjes of andere leuke gehaakte dingetjes en vond o.a. deze. Op mijn Pinterestpagina vind je inmiddels nog meer gehaakte sleutelhangers.


en tot slot heb ik deze ook al veel voorbij zien komen in blogland.


Ik had helaas geen crèmekleurige kralen thuis liggen, maar wel deze blauwe.
Dus heb ik samen met mijn dochter deze engeltjes gemaakt. Leuk om te maken.
 
Ik heb nog een groot project liggen in het zwart, maar aangezien zwart niet makkelijk fotografeert, maak ik er maar geen foto van. Het wordt een combi van breien en haken. De bedoeling is dat het een soort bolero wordt. Je breit eerst een lap van ongeveer 50 cm met een bepaald patroon. Daarna vouw je de lap dubbel en naai je aan beide kanten de zijkanten een stuk dicht. Daarna haak je aan de onderkant verder met een paar rijen stokjes, die je naar een paar rijen verdubbelt en na weer een paar rijen nog eens verdubbelt, zodat het gaat golfen. Lastig uit te leggen zo zonder foto, maar volgende keer hoop ik 'm af te hebben zodat ik 'm kan laten zien en het patroon kan uitschrijven voor jullie.
 
Tot de volgende keer!
 
Liefs,
Andina